De leesclub aan het einde van de wereld

Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 368
Afmetingen: 125x200x31
Verschijningsdatum: April 2021
EAN: 9789026155864

Adviesprijs (incl btw)

€ 3,99

Omschrijving

Echte vriendschap laat zich niet tegenhouden door een paar honderd kilometer afstand, bewijzen de vijf vrouwen in De leesclub aan het einde van de wereld van Sophie Green.

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.

Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje ‘verderop’ – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet.

Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

‘Het ideale boek om mee op de bank te kruipen voor een fijne avond thuis.’ Hello

‘Een heerlijk en warm verhaal, ontzettend sfeervol geschreven.’ Sunday Mirror