Een Amerikaanse martelaar in Perzië

Uitgeverij: Spectrum
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 399
Afmetingen: 155x235x35
Verschijningsdatum: November 2022
EAN: 9789000384792

Adviesprijs (incl btw)

€ 11,99

Omschrijving

Het onwaarschijnlijke heldenverhaal van Howard Baskerville, die zijn leven gaf voor de democratie


In zijn nieuwe boek vertelt bestsellerauteur Reza Aslan het verhaal van Howard Baskerville, een Amerikaan die zijn leven gaf voor de democratie aan de andere kant van de wereld. Baskerville werd in 1907 missionaris in Tabriz, het broeinest van de democratische revolutie die op dat moment in Perzië woedde, en kwam daar in 1909 om in de strijd.

In deze huidige tijd van chaos en bedreigde democratie zoekt Aslan antwoorden in het verhaal van Baskerville. Was hij de ‘Amerikaanse vrijheidsstrijder’ van Iran, of een naïeve ‘witte verlosser’ die in de Perzische toestanden verzeild raakte? Een Amerikaanse martelaar in Perzië is een fascinerend hoofdstuk uit de geschiedenis van de democratie, dat tot op de dag van vandaag nog nagalmt.

Reza Aslan is een Iraans-Amerikaanse godsdienstwetenschapper. Hij schreef meerdere succesvolle boeken over religie, waaronder de #1 New York Times-bestseller De zeloot. Momenteel is hij hoogleraar Creative Writing en docent Godsdienstwetenschappen aan de University of California.

Over De zeloot:

‘Fantastisch. Aslan combineert de Bijbel en wetenschap en komt zo tot een verrassend verslag.’ The New Yorker

‘Een goed verhaal […] dat het heersende beeld van Jezus in veel opzichten doet kantelen.’ De Correspondent