De bannelingen

Uitgeverij: Ambo|Anthos
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 336
Afmetingen: 136x215x29
Verschijningsdatum: Mei 2021
EAN: 9789026354830

Adviesprijs (incl btw)

€ 5,99

Omschrijving

De bannelingen is de nieuwe, onvergetelijke roman van Christina Baker Kline, de auteur van de #1 New York Times-bestseller De kindertrein. De bannelingen speelt zich af in het Engeland en Australië van de negentiende eeuw, toen Britse veroordeelden naar Australië werden verbannen.


Londen, 1840. De jonge gouvernante Evangeline raakt ongehuwd zwanger en wordt valselijk beschuldigd van diefstal, waarna ze wordt veroordeeld tot ballingschap op Van Diemensland, een strafkolonie op een eiland bij Australië. Tijdens de overtocht raakt ze bevriend met de strijdvaardige Hazel en ze ontfermen zich over elkaar. Hazel is wereldwijs maar heeft een hart van goud, en ze raakt bevriend met Mathinna, een Aboriginalmeisje dat ‘geadopteerd’ is door de nieuwe gouverneur. De veelbewogen levens van deze drie krachtige vrouwen worden met elkaar verbonden in hun strijd voor vrijheid en een nieuw leven.


Met De bannelingen schreef Christina Baker Kline een verbluffende roman over onverbrekelijke vriendschap en het loslaten van je verleden.


'Indertijd heb ik genoten van Christina Baker Klines roman De kindertrein. Deze doet daar beslist niet voor onder, integendeel. Prachtig mengt de auteur feit en fictie tot een heftig, indrukwekkend verhaal over met minachting behandelde vrouwen in een wrede mannenmaatschappij. Een aanwinst voor je bibliotheek.' – Nederlands Dagblad


'Hoopvol en hartverscheurend tegelijkertijd.' – Library Journal


'Grandioos! Deze fascinerende negentiende-eeuwse variant van Orange Is the New Black is subtiel, intelligent en overrompelend.' – Kirkus Reviews