Het cacao kookboek

Uitgeverij: Veltman Uitgevers B.V.
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 128
Afmetingen: 156x218x17
Verschijningsdatum: Januari 2020
EAN: 9789048318322

Adviesprijs (incl btw)

€ 3,99

Omschrijving

Oude heler, moderne alchemist

Cacao werd in oude beschavingen beschouwd als het voedsel van de goden. In onze moderne tijd is het ontegenzeggelijk een van de gezondste ingrediënten uit de natuur; dit superfood uit het Amazonegebied zit vol krachtige antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Onderzoek laat zien dat rauwe cacao ruim 40 keer meer antioxidanten bevat dan blauwe bessen en het is ook een de hoogste plantaardige bron van ijzer. Daarnaast is het een bron van serotonine en tryptofaan, twee belangrijke ‘feelgood’-stoffen.

Dit boek staat vol voedzame zoete en hartige recepten waarin een vorm van cacao wordt gebruikt: rauwe-cacaopoeder, cacaonibs, chocolade van 100% cacao en cacaoboter. Je treft heerlijke ontbijtsmoothies aan, muffins met melasse, salades, pasta, ijs en zelfgemaakt schoonheidsproducten.