De Nederlandse Maagd

Uitgeverij: Walburg Pers B.V., Uitgeverij
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 312
Afmetingen: 209x257x26
Verschijningsdatum: Juni 2021
EAN: 9789462497726

Adviesprijs (incl btw)

€ 12,99

Omschrijving

De Verenigde Staten heeft het Vrijheidsbeeld, Frankrijk zijn stoere Marianne, maar welke dame staat symbool voor Nederland? Het kaasmeisje?

In 'De Nederlandse Maagd' gaat Lina van der Wolde op zoek naar het zinnebeeld van ons land. Het is een tocht terug in de tijd langs flitsende reclamefoto's, pakkende affiches, statige portretten, humoristische cartoons, snelle schetsen, uitgewerkte tekeningen, middeleeuwse wandtapijten en oude munten. Een reis langs feestelijkheden en plechtigheden, maar ook langs politieke conflicten en strijd.

Van der Wolde daagt de lezer uit kritisch mee te kijken bij de vergelijking van uiteenlopende stereotypen. Aan ons om conclusies te trekken over de betekenis en boodschap van het symbool: de Nederlandse Maagd.

'Wij leven in een tijd waarin iedere mening telt en waarin beeld, symbool en allegorie ter discussie staan. Dit boek draagt bij tot visuele geletterdheid.' - Wim Pijbes

'Meesterlijk samengesteld en vormgegeven boek. 'De Nederlandse Maagd' is niet alleen het lezen, maar ook het kijken meer dan waard. Het illustreert treffend de kracht van het beeld.' - Vincent Mentzel, fotograaf